Zadeltassen
24 juni 2019
De tank
24 juni 2013

De carterontluchting heb ik aangepast naar een gesloten systeem.
Oliedampen met overdruk gaan via een leiding naar een hoger gelegen filterhuis waar de overdruk kan ontsnappen. De olie die in de damp slaat neer tegen de wanden en filter en vloeien  via twee leidingen terug in de klepruimte.
Door deze aanpassing komt er geen oncontroleerbare hoeveelheid  olie meer op de ketting terecht  en blijft de stoep olievrij.

Hier links zie je het opengewerkte blok van de Junak, de inwendige overdruk leiding die tussen de carterruimte en de opening bij het tandwiel van de ketting heb ik hier doorgeboord zodat de overdruk in de olie voorraad kamer komt. Vervolgens is rechts te zien dat ik de originele opening waardoor de overdruk ontsnapt naar het ketting tandwiel dicht heb gemaakt, de olie dampen kunnen nu niet meer naar buiten.

 

Het nieuwe afvoerkanaal van de carteroverdruk bovenin de olie voorraad kamer.De aanpassingen aan het motorblok zijn klaar en het motorblok kan weer gemonteerd worden.

 

Fase 2 is het maken van het filterhuis wat niet meer zichtbaar is als de tank er weer op komt.

Het filterhuis is klaar voor montage, onderaan zie je de retourleidingen.

Links zie je hoe het filter is opgehangen en is aangesloten met twee leidingen op de kopruimte. De moeren heb ik opnieuw gemaakt en voorzien van een inwendig kanaal. 

Rechts vanaf de andere kant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.